All for Joomla All for Webmasters

Automatische Externe Defribillator (AED)-instructie

BASISCURSUS AED – AUTOMATISCHE EXTERNE DEFRIBILLATOR

Met de komst van de AED, de Automatische Externe Defibrillator, kunnen waardevolle minuten overbrugd worden in afwachting van het arriveren van de ambulance. Immers snel starten met reanimatie , samen met het gebruik van de AED vergroot de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk.

Tot voor kort was defibrilleren voorbehouden aan ambulance personeel en artsen. Met het ontwikkelen van de AED kan in principe iedere omstander hulp verlenen door gebruik te maken van dit apparaat.

Ofschoon de gesproken instructie van de AED helder en duidelijk is, is het wenselijk dat u leert omgaan met de AED, om in geval van een hartstilstand, snel en effectief te kunnen handelen.
Derhalve bieden wij een korte cursus aan om u vertrouwd te maken met de AED, en de basis- handelingen van reanimatie aan te leren.
Tevens is een jaarlijkse herhaling van deze cursus aan te bevelen.

Voor wie?

Maatschappelijk gezien komt iedereen, ongeacht ervaring en/of opleiding, in aanmerking voor de cursus AED en reanimatie.
Voor werknemers en/of vrijwilligers van verenigingen, stichtingen, buurtgericht werk en sociale organisaties is deze cursus sterk aan te bevelen.

Programma

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan de orde:
• Adequaat alarmeren (AED-Alert)
• Basale reanimatie
• Defibrilleren
• Gebruik maken van hulpmiddelen bij reanimeren

Certificering

Wanneer de deelnemer de cursus AED volledig heeft gevolgd en in de praktijk getoetst is op voldoende kennis van handelen in gebruik AED en basale reanimatie zal aan het einde van de cursus een certificaat worden overhandigd. De lesstof en praktijk zijn conform NVB en NIVB.

Opleidingsduur

De cursus duurt 4 uur.

Lesmateriaal

Het cursusmateriaal wordt overhandigd tijdens de les..

Cursusplaats

De cursus wordt gegeven bij ons op locatie of in-company.
De maximale groepsgrootte bedraagt 12 personen.